Francia krémes

Anyukám isteni házi készítésű krémes lapjaiból sütöttem meg hétvégén ezt az isteni finom krémest. Mivel az anyukám által elkészített krémes lapokhoz hájra van szükség, így én ezt a receptet vajas, leveles tésztával fogom leírva. Bár a hájas krémes tészta sokkal finomabb, mégis nehezen beszerezhető, így maradnék inkább a boltban kapható leveles tésztánál. Ezzel is nagyon finom krémest lehet készíteni. Akinek mégis lenne hája otthon, írjon nyugodtan, és megosztom vele az eredeti receptet. Nyugodtan lehet venni a boltban a fél kg-os csomagot, és inkább laposabb lesz a krémesünk, mint magasabb, de abból legalább 12 adag lesz. Aki magasabban szereti, vegye a friss leveles tésztát, és vágja ketté, úgy nyújtsa el.

Hozzávalók

  • fél kg leveles tészta
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál étkezési zselatin
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 db tojás fehérje
  • 4 db habtejszín
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A leveles tésztát vágjuk ketté. Majd nyújtsuk minél véknyabbra. Próbáljuk meg egy konkrét tepsi méretre nyújtani, hogy bele tudjuk majd tenni a krémmel együtt. Figyeljünk arra, hogy a sütés során a leveles tészta picit összeugrik, így nem gond ha picivel nagyobbra nyújtjuk, mint maga a tepsi. Szúrkáljuk meg a tésztát, majd süssük addig, amíg szép világos barna nem lesz. Állítsuk össze a krémet. A tojások sárgáját keverjük el a pudinggal, a cukorral, a vaníliás cukorral, illetve az étkezési zselatinnal. Főzzük készre a tejben. Addig verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd keverjük el a már megfőtt krémben. A tepsibe tegyük a megsült tésztát, majd öntsük rá a krémet. Tegyük dermedésig hűtőszekrénybe. Verjük kemény habbá a habtejszínt, majd tegyük rá a kihűlt vaníliás krémre. Végezetül vágjuk rá a másik lapot is. Szórjuk meg porcukorral, majd tegyük hűtőszekrénybe.