Albert kekszes tekercs

Gyerekkorom egyik kedvenc édessége ez. Nagymamám gyakran készítette, de ahogy nőttünk, egyre kevesebbszer készült ilyen sütemény. A minap megpillantottam a boltban, és eszembe jutott, hogy mennyire rajongtam érte. Gondoltam egyet, megvettem és estére már a hűtőben pihentek a rudak. Másnapra meg is puhult. Hipp hopp készen van.

Hozzávalók

  • 2 nagy csomag Albert keksz
  • fél liter tej
  • 25 dkg ráma
  • fél dl főzött kávé
  • 2 csomag csokoládé puding
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A tejet tegyük fel főni a rámával, kávéval. Közben keverjük össze a többi hozzávalót egy tálban, majd ha elolvadt a vaj a tejben, akkor öntsük hozzá a pudingporos keveréket. Főzzünk sűrűre. Hűtsük ki félig, majd állítsuk össze a tekercset. Ne sajnáljuk a krémet a keksz közül. Ha végeztünk kenjük körbe a hengert. Ha szeretnénk, hempergessük meg kókuszreszelékben is. A párom imádja a kókuszt, így én megforgattam benne.