Almás, csokoládés muffin

Ahhoz képest, hogy nem vagyok muffin rajongó, az elmúlt egy hétben ez már a második, amit készítek. Ugyan a muffint nem annyira kedvelem, viszont ami benne van azt annál inkább. Alma, csokoládé, fahéj. Ebben a borongós időben egy forró tea mellé szerintem az egyik legjobb választás. De az év bármely időszakában megállja a helyét. Mint ahogy a legtöbb muffinról elmondható, ez is egy rendkívül gyors édesség. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, ha édességről van szó. A kicsit garantáltan kedvelni fogják

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 dl tej
  • fél dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db nagyobb alma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • pici fahéj

Elkészítés

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően adjuk hozzá a vanília aromát, a tejet, az olajat, illetve a sütőporral elkevert liszttel keverjük simára. A meghámozott almát, illetve a csokoládét kockázzuk fel pici darabokra, majd keverjük hozzá a krémhez. Reszeljünk bele egy citrom héját, illetve gondolatnyi fahéjat is adjunk hozzá. Kb. 180 fokon 20 perc alatt süssük készre. Nekem ebből a mennyiségből 18 db muffin lett.