Almás, diós kevert sütemény

Süti éhség ellen kiváló választás ez a könnyen elkészíthető kevert sütemény. Telis tele minden földi jóval. Közismert, hogy az alma jó barátja a diónak, amit ebben a sütiben újra be is bizonyit. Szoktam ezeket a desszerteket "mindentbele" sütiknek is nevezni, mert sok-sok finomság belekerül. Aki szereti, mazsolát is tehet bele, mert biztos, hogy úgy még finomabb lesz.

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 10 dkg darált dió
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszer
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 5 dkg durvára tört dió

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra a vaníliás cukorral, illetve a porcukorral. Adjuk hozzá az olajat, majd a száraz alapanyagokat. Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük a masszához, és adjuk hozzá a durvára tört diót is. Reszeljük bele a citrom héját, illetve nyomjuk bele a levét is. Végül adjuk hozzá a vanília aromát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszát, majd 180 fokos sütőben süssük készre kb. 30-40 perc alatt.