Almás krémes

Nagy kedvenceim közé tartoznak azok a sütemények, melyek valamilyen gyümölccsel vannak kombinálva. Jól variálhatók ezek a gyümölcsök, és nagyszerű ízeket tudunk elérni velük. Ez az almás krémes első hallásra picit időigényesnek tűnhet, viszont egyáltalán nem az. Én minden sütikészítést úgy kezdek, hogy felállítom az elkészítés sorrendjét, és amíg hül a tészta, elkészítem a krémet stb. Nagy segítségem mindebben a tálas mixerem, ami szerintem egy fantasztikus találmány. Én csak ajánlani tudom, annak, akinek még nincs. Mostmár egész jó árban hozzá lehet jutni.

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • pici fahéj
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Hámozzuk meg az almát, majd szeleteljük fel. Alufóliával béleljünk ki egy kb. 35*40 cm-es tepsit, majd oszlassuk el rajta egyenletesen az almát. Szórjuk meg pici cukorral, illetve ízlés szerint fahéjjal. A 8 tojás fehérjét kezdjük el felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha már kemény habot kaptunk, óvatosan keverjük hozzá a tojások sárgáját. Szitáljuk bele a 7 kanál lisztet. A tészta 3/4-ét öntsük az almára. A maradék tésztához szitáljuk az 1 kanál kakaóport. Foltokban osszuk el a kakaós piskóta tésztát a fehér réteg tetején. Majd süssük készre közepes hőfokon. Ha megsült borítsuk ki, így az alma a piskóta tetejére fog kerülni majd. Várjunk az alufólia lehúzásával 5-10 percet, így könnyebben le fog jönni. Hűtsük ki teljesen. Míg sül a tészta, készítsük el a pudingot. A 2 csomag pudingot főzzük meg az 5 dl tejben. Szintén hűtsük ki. Amíg minden összetevője hűl a süteménynek, habosítsuk ki a vajat a porcukorral. Ha kihűlt a puding, fokozatosan keverjük hozzá a vajas krémhez. Kenjük a krémet a tésztánk tetejére. Az étcsokit gőz fölött olvasszuk fel az olajjal, majd kenjük a krémre. Hűtőben tároljuk.