Almás, vaníliás fonat
Az ősz közeledtével újra előtérbe kerülnek nálam az almás sütemények. Egyszerűen imádom a fahéjas almatölteléket, amit gyakran egészítek ki vaníliás pudinggal. Ez történt ezzel a süteménnyel is. Annyira vártuk, hogy végre kihűljön, hogy még képet sem tudtam készíteni a vágatlan fonatról, így csak nagyvonalakban tudom leírni, hogy hogyan is kell ezt elképzelni.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- pici só
- kb. 1,2 kg alma
- 2 evőkanál cukor almától függően
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál evőkanál búzadara
- 1 csomag vanília puding
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 dkg vaj