Almatorta fahéjsodóval

Tőlem megszokhattátok, hogy szeretem a krémes édességeket. Néha azért jól esik egy kis könnyed gyümölcsös kevert sütemény. Ez a torta pont ilyen. Reggeli kávé, tea mellé remek választás, vagy akár vendégségben is jól megállja a helyét, hiszen nem mindenki szereti a habos, krémes süteményeket. A torta mellé készítettem egy isteni fahéjsodót, ami az alma frissességét jól kiegészíti.

Hozzávalók

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 4 db alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • sárgabarack lekvár
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliapuding
  • 5 dkg porcukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral elkezdjük kihabosítani, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fehérjét később kemény habbá verjük majd. Hozzáadjuk a lisztet, a picit sót, a citrom reszelt héját, illetve a sütőport. 2 db almát felkockázunk, majd fakanállal hozzákeverjük a masszához. Ne lepődjön meg senki, ha sűrű masszát kap, ugyanis pont ilyen állagúnak kell lennie. A 3 db tojás fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát. Sütőpapírral bélelt tortaformába önjük a tésztát. A maradék 2 db almából vékony cikkeket vágunk, és a torta tetejére tesszük tetszés szerint. Előmelegített sütőben lassan addig sütjük, amíg a közepe át nem sült. Ez körülbelül 40-45 perc, de sütője válogatja. A torta tetejét lekenjük baracklekvárral. Míg sül a torta elkészítjük a sodót. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, ízlés szerint fahéjat, illetve a pudingport. Jól kikeverjük, majd hőkiegyenlítéssel besűrítjük a tejet a fahéjas tojássárgájával.