Amerikai csokis keksz (cookies)

Aki szereti a boltban kapható csokis kekszet, annak mindenképp ki kell próbálnia ezt a házi változatot. A bolti árhoz képest minimális összegből előállítható, ráadásul percek alatt elkészíthető. Nézzétek el nekem, de a formája azért ennyire szabályos, mert túl nagy kupacokat tettem a tepsibe, és összenőtt, így gondoltam egy pohárra kiszúrom, hogy szép formája legyen. A második tepsit már kisebb gombócokkal készíttetem. Az így lecsorgó szélekből pedig isteni csokis darált kekszet készítettem, ami nagyon jó lesz majd például kókuszgolyónak is.

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tojásokat verjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Fakanállal keverjük hozzá a szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet, illetve az apró kockára feldarabolt csokoládét. Formáljunk belőle kb. diónyi nagyságú golyókat. Ha várunk vele pár percet, akkor valóban golyózható is lesz. Süssük kb. 170 fokon 20 percig. Mikor kivesszük a sütőből még puha lesz, de amint kihűl, isteni ropogós kekszeket kapunk. Így kb. 30-35 db kisebb kekszet kapunk. Fontos, hogy hagyjunk távolságot a két golyó között, mert el fog terülni, és félő, hogy összenőnek.