Amerikai palacsinta

Sajnos a palacsinta is a kedvencek közé tartozik, és ki kellett találjak valami olyat, amiből nem lehet megenni 10-15 db-ot egyszerre, így könnyítve meg a dolgomat. Akkor jött az ötlet, hogy mi lenne ha kipróbálnám a palacsinta amerikai változatát. Nagy előnye, hogy elronthatatlan. Hát azt kell mondjam, hogy sajnos ezt még jobban szeretjük, mint az egyszerű társát. Mondhatjuk azt is, hogy így jártam.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 kanál kristálycukor
  • pici só

Elkészítés

Minden hozzávalót egy tálba rakunk, majd kézi mixer segítségével csomómentesre keverünk. Nagyon fontos! A palacsinta sütőt nem kell olajozni, csak kizárólag a palacsinta sütő felmelegítésekor, utána viszont a visszamaradt olajat is távolítsuk el. Körülbelül fél merőkanállal merjük a sütőbe, majd addig süssük az egyik oldalát, amíg buborékokat nem látunk a palacsintánk nyers felületén. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük. Tulajdonképpen készen is vagyunk. Tálalhatjuk ízlés szerint. Nyáron gyakran készítek hozzá valamilyen gyümölcsragut, de akár juharsziruppal, bármilyen lekvárral is fantasztikus.