Aranygaluska vaníliasodóval
Az aranygaluska az egyik olyan hagyományos édesség, ami nem tartozik a kedvenceim közé, viszont a párom rajong érte. Magát a kelt tésztát imádom készíteni, így ez sem okozott különösebb gondot. A tésztája rendkívül könnyed, laza. Megbolondítottam egy citrom héjéval, ami még ízletesebbé tette. Majd nyakon öntöttem vaníliasodóval. Bevallom, nem is olyan rossz ez az aranygaluska.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 evőkanál porcukor
- pici só
- 15 dkg darált dió
- 5 evőkanál porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 7 dl tej
- 1 db vaníliarúd
- 2 db tojás sárgája
- 1 kiskanál vaníliapuding
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor