Aszalt szilvával töltött csirkemell rolád brokkolipürével, tepsis burgonyával

A különböző töltött húsok nagyon közel állnak a szívemhez. Ha valamilyen gyümölccsel töltöm meg, akkor legtöbbször dukál mellé valamilyen sajt is. Ez a legtöbb esetben camambert, vagy valamilyen trappista sajt. Jelen esetben az aszalt szilva mellé rejtettem egy kevés trappista sajtot is, ami nagyon jól illett az édesebb szilva íz mellé. Azért is kedvelem ezeket a húsok, mivel rendkívül sokszínűen variálhatóak, így biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a saját szájízének megfelelőt. Mivel gyakran bundázom ezeket a húsok, most próbáltam kedvezni azoknak is, akik kevésbé rajonganak a panírért, így kapott egy bacon-ös külsőt, ami pazar ízt adott az ételnek. A füstölt sajtos brokkolipüré, és a rozmaringos tepsis burgonya már csak hab volt a tortán.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • só, bors
  • rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 3 db kisebb csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 10 dkg trappista sajt
  • fél kg brokkoli
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só, bors

Elkészítés

Roppant egyszerű az elkészítése. Először daraboljuk fel a burgonyát tetszőleges formában, majd főzzük elő picit, hogy hamarabb megsüljön majd. Ha ezzel megvagyunk, fűszerezzük be, öntsünk rá pici olajat, majd rakjuk be az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg meg nem pirul. Ez idő alatt főzzük puhára a brokkolit sós vízben, majd szűrjük le és törjük össze krumplinyomóval. Reszeljük hozzá a füstölt sajtot, majd sóval, borssal ízesítsük. A csirkemellet klopfoljuk ki vékonyra, majd töltsük meg szilvával, és sajttal. Egy ilyen hústekercset 4 db bacon szalonnába csavarjuk be, majd vegyük 2 db alufólia darabot, pici olajat öntsük rá, és helyezzük bele a hústekercsünket, és csavarjuk jó szorosan fel a fóliát. Kb. mintha szaloncukrot csomagolnánk. Ez azért lesz fontos, mert nem fog kiszáradni a húsunk, illetve jóval előbb is készen lesz. Ha ezzel megvagyunk, egy magas falú lábasba öntsünk bőven olajat. Miután felmelegedett az olaj, rakjuk bele a fóliás húsokat. Süssük kb. 20 percig, közben néha-néha forgassuk meg. Nagyon óvatosan szedjük le a fóliát a húsról. Vágjuk fel a húst tetszőlegesen, így ellenőrizve, hogy átsült -e. Ha esetleg mégsem, akkor a felszelt húst tegyük egy mélytányérba, és fedjük le egy másik mélytányérral, és a mikróban magas hőfokon melegítsünk rá. De 20 perc alatt ezzel a technikával a csirkemell tökéletesen átsül. Tálaljuk az elkészült tepsis burgonyával, és a brokkolipürénkkel.