Aszalt szilvával töltött csirkemell rolád brokkolipürével, tepsis burgonyával
A különböző töltött húsok nagyon közel állnak a szívemhez. Ha valamilyen gyümölccsel töltöm meg, akkor legtöbbször dukál mellé valamilyen sajt is. Ez a legtöbb esetben camambert, vagy valamilyen trappista sajt. Jelen esetben az aszalt szilva mellé rejtettem egy kevés trappista sajtot is, ami nagyon jól illett az édesebb szilva íz mellé. Azért is kedvelem ezeket a húsok, mivel rendkívül sokszínűen variálhatóak, így biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a saját szájízének megfelelőt. Mivel gyakran bundázom ezeket a húsok, most próbáltam kedvezni azoknak is, akik kevésbé rajonganak a panírért, így kapott egy bacon-ös külsőt, ami pazar ízt adott az ételnek. A füstölt sajtos brokkolipüré, és a rozmaringos tepsis burgonya már csak hab volt a tortán.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- só, bors
- rozmaring
- 1 dl olaj
- 3 db kisebb csirkemell
- 20 dkg bacon
- 1 csomag aszalt szilva
- 10 dkg trappista sajt
- fél kg brokkoli
- 10 dkg füstölt sajt
- só, bors