Bacon-ös csirkemell érmék dijoni mustármártással, spenótos, gombás quiche-sel
Ha valami különlegességet szeretnétek készíteni baráti, családi összejövetelre akkor ez az étel egy nagyszerű választás lehet. Nem bonyolult ételről van szó, viszont annál mutatósabb, és nem mindennapi. A franciák híres quiche-ét készítettem el pirított gombával és spenóttal, majd sajttal szórtam a tetejét. Ehhez már nem kell túl erős húst választani, ugyanis a lepényünk eléggé laktató, így a csirkemell nagyszerű választás hozzá. Dukál mellé valamilyen mártás is. Most kakukkfüves dijoni mustármártást készítettem mellé, de ez ízlés szerint variálható.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- másfél dl víz
- pici só
- pici olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg spenót
- 30 dkg gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 dl tejszín
- 10 dkg krémsajt
- 2 db tojás
- pici őrölt szerecsendió
- 10 dkg trappista sajt
- fél dl olaj
- 5 szelet bacon szalonna
- 1 evőkanál magos dijoni mustár
- fél evőkanál sima mustár
- 1 csapott evőkanál liszt
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- csipet kakukkfű
- só, bors
- 12 db vékony szelet csirkemell
- 12 szelet bacon szalonna
- só, bors