Bacon-ös csirkemell érmék rozmaringmártással, sült zöldségekkel

A csirkemell önmagában ízetlen hús lenne, ha nem adnánk valami plusz ízt. Erre tökéletes a bacon, amitől viszont már nagyon jó íze lesz. Készítsünk hozzá egy ízletes mártást, és egy könnyed zöldségköretet. Az biztos, hogy imádni fogja még az is, aki nem rajong a zöldségekért, mert az összhatás zseniális.

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldségkeverék (sárgarépa, brokkoli, karfiol)
  • 1 db cukkini
  • 1 db gomba
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg vaj
  • fél kg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 1 db sárgarépa
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

Én fagyasztott zöldségkeveréket használtam, mert nagyon könnyű vele bánni, és rengeteg időt megspórolhatunk magunknak. 5 dkg vajon rakjuk fel a zöldségkeveréket puhulni. Nem kell hozzá plusz folyadék, mert pont elég vizet enged a zöldség magából. Daraboljuk össze a gombát, lilahagymát, és a cukkini felét. Adjuk ezt is hozzá a zöldségekhez. Sózzuk, borsozzuk. Egy idő után elkezd pirulni a zöldségünk, elfő alóla a víz. Addig készítsük el a mártásunkat. A maradék 5 dkg vajat tegyük egy lábasba. A maradék cukkinit vágjuk mini kockákra. Ugyanígy járjunk el a sárgarépával is. A pici kocka azért fontos, mert csak ez fog tudni megpuhulni a mártásban. Adjuk hozzá a felolvasztott vajhoz, majd sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá ízlés szerint őrölt vagy morzsolt rozmaringot. Pároljuk picit. 1 evőkanál lisztet szórjuk a zöldségekre, mert ettől fog besűrűsödni a mártásunk. Majd rögtön öntsük rá a tejszínt, és főzzük addig, amíg mártás állaga nem lesz. Ez körülbelül 2-3 perc. A csirkemellet vágjuk vékony érmékre, sózzuk, borsozzuk, majd minden érmét tekerjünk be 1 db bacon szalonnába. Serpenyőben pici olajon süssük meg. A mártást halmozzuk a húsra és tálaljuk az elkészült zöldséggel.