Bacon-os pizzás csavart

Szeretem magam készíteni a reggelit, uzsonnát. Ez a sós pizzás csavart tökéletes választás mindkét étkezéshez. Ebből 2 rúd a gyerkőc táskájába tízóraira vagy uzsonnára, és biztosan nem lesz éhes. Ezen felül, ami még fontos, hogy olyat adunk a gyerekeknek, amiről tudjuk, hogy mi is van benne valójában. Némelyik bolti pékáru tele van ízfokozóval, színezékkel. Nem tart sokáig elkészíteni, és isteni finom lesz a végeredmény.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • pizzakrém
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 6 szelet bacon
  • 1 db tojás
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

Tegyük a tejbe a kávéskanál cukrot, majd melegítsük langyosra. Morzsoljuk el benne az élesztőt, és futtassuk fel. A többi hozzávalóból dagasszunk tésztát. Hagyjuk kelni kb. 15 percet. Vágjuk két részre. Nyújtsuk ki az egyik részét, majd kenjük le pizzakrémmel, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, és tegyük rá függőlegesen a bacont. Én itt a tészta végén picit bevágtam a bacon-nél, hogy lássam majd, hol kell elvágni. Nyújtsuk ki a másik tésztagolyót is, és terítsük rá a bacon-re. A bejelölt részeknél vágjunk belőle 6 db csíkot. (Kinek épp mennyi bacon fért rá.) Majd fogjuk meg a két végét, és addig csavarjuk ellentétes irányba, amíg a közepe össze nem ér. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le tojással, szórjuk meg trappista sajttal. Ne füstölt sajttal, mert az megég a tetején. Süssük 180 fokon készre.