Bacon-ös sült mozzarella párolt zöldségekkel

Néha kell a húsmentes nap is, így akkor elsősorban sajttal próbálom helyettesíteni a húst. Így történt ez ma is. Tekintsünk el most attól, hogy a bacon is hús. Alapvetően a vizes mozzarellának az ég világon semmilyen íze sincs. Legalábbis én eddig nem véltem felfedezni rajta különösebb ízvilágot. Éppen ezért feldobtam egy kis bacon-nel, ami már annál ízletesebb. Serpenyőben kisütöttem, és máris jobb íze lett a sajtnak. Én imádom!

Hozzávalók

  • 2 db 100g-os mozzarella
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 fej gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 rózsa karfiol
  • 3 rózsa brokkoli
  • 1 db sárgarépa
  • fél cukkini

Elkészítés

A brokkolit, illetve a karfiolt félkeményre főzzük. A vajon megpároljuk a feldarabolt zöldségeket, majd a kifőtt brokkolit és karfiolt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A két mozzarellát összesen 6 db-ba vágjuk, majd betekerjük 1-1 bacon-be. Pici olajon addig sütjük, amíg a sajt átmelegszik, picit megpuhul. A zöldségekkel tálaljuk. Igazán laktató finomság diéta idején.