Bacon-ös zöldséges serpenyős burgonya csirkemellel

Ez a finomság különösen nyáron mennyei, mikor a paprika, a paradicsom és a hagyma a fénykorát éli. Van ebben ugyanis minden földi jó, ami egy jó magyar ételhez elengedhetetlen. Roppant egyszerű elkészíteni és nagyon kiadós étel lesz a végeredmény. A látvány sajnos nem adja vissza a nagyszerű ízt.

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1 dl olaj
  • 2 db lilahagyma
  • 3 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 kg burgonya
  • só, bors

Elkészítés

A krumplit hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre, majd főzzük puhára. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd pirítsuk le egy serpenyőben. A bacont pirítsuk le az olajon, majd adjuk hozzá a fél karikára vágott lilahagymát, a feldarabolt paprikás és a cikkekre vágott paradicsomot. Pároljuk össze, majd adjuk hozzá a csirkemellet, illetve a megfőtt burgonyát. Sóval, borssal ízesítsük! Bánjunk bátran a sóval, borssal.