Baracklekváros rizsfelfújt (Rizskoch)
A tejberizs után a következő nagy kedvenc a rizskoch. Nem is olyan régóta tudom igazán finomra készíteni, így mindig van egy kicsi izgalom előtte, hogy most vajon ugyanolyan finom lesz -e, mint az előző. Szerencsére egyre rutinosabb vagyok, így kijelenthetem, hogy profi rizsfelfújt készítő vagyok. A legnagyobb nehezség mindig az volt, hogy kemény maradt a rizs, illetve összességében jellegtelen íze lett magának a süteménynek. Illetve, nekem magában túl száraz, illetve semmitmondó, így belecsempésztem egy kis házi lekvárt is. Na így azért ütős lett. Bátran ajánlom főételként is, egy tartalmasabb leves után.
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 3 dl víz
- 1 liter tej
- pici só
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 fél vaníliarúd magja és héja
- 5 dkg mazsola
- 5 db tojás
- 5 dkg vaj
- lekvár ízlés szerint