Baunty szelet

Mint már tudhatjátok a párom nagy kókusz rajongó, így előszeretettel készítek kókuszos süteményeket. Ezen a hétvégén erre esett a választásom. Most sem csalódott a kókuszban, a legnagyobb bánatomra. Én annyira nem kedvelem a kókuszt, de ez krémes és kókuszos is egyben, így azért elég ütős.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 9 db tojás fehérje
  • 12,5 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 3 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3-4 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadva a többi hozzávalót, sima tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, majd gáztepsi méretú tepsibe tesszük. Nekem ez kb. 38*27 cm-es volt. Erre a tésztára kenjünk 3 evőkanál baracklekvárt, hogy a kókusz sütés során ne váljon el a tésztától. A kókuszos réteghez a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd adjuk hozzá a kókuszt, illetve az olvasztott vajat. Kenjük a lekváros tésztára. Erre nyújtsuk ki a 2. tésztát is. Fedjük be, majd 180 fokon süssük 20 percig alsó, felső sütésen. Amíg ez készül, illetve hűl, főzzük meg a sárga krémnek a pudinghot. A pudingot keverjük el a tejjel illetve a tojások sárgájával, majd a tejben főzzünk sűrű pudingot. Hűtsük ki teljesen. A vajat a rámával keverjük simára, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot is. Ha a tésztánk is kihűlt, kenjük meg a krémmel, majd olvaszott csokoládéval csorgassuk meg a tetejét.