Elkészítés
Reggel pácoljuk be a húst érzés szerint a megadott hozzávalókból. Az olajat nem kell sajnálni, mert isteni finom. Ez a neve hogy BBQ fűszerolaj. Persze, ha nincs ilyenünk, akkor enélkül is isteni grillezett csirkéket lehet készíteni. Sütésig tegyük hűtőbe.
A következő lépésként készítsük el a tartármártást, vagy más néven majonézmártást. A legtöbb ember úgy készít tartárt, hogy megveszi a boltban a majonézt, a tejfölt, kis porcukrot, citromlevet ad hozzá, és már kész is. Mindaddig így csinálja, amíg ki nem próbálja a házi változatot. Mert ez valami brutál finom. A legfontosabb, ami szükséges ennek az elkészítéséhez, az a türelem, ugyanis az olajat apránként kell adagolni hozzá.
A tojások sárgáját az 1 kanál mustárral kézi mixer segítségével kezdjük el habosítani. A legfontosabb lépés most következik. Az olajat az első 1-2 percben cseppenként adagoljuk hozzá a tojáshoz egy kiöntőből. Nagyon fontos, hogy ne öntsük. Ha látjuk, hogy kezd krémesebb állagot felvenni, akkor a lehető legvékonyabb sugárban adagoljuk tovább az olajat. (Kb. 2-3 perc után.) Ez a folyamat elég időigényes, de a végeredmény mindenért kárpótol majd. Minden egyes tojás körülbelül 1 dl olajat vesz fel. A legfontosabb hogy az olaj mindenképp étolaj legyen. Ne is próbálkozzunk olivaolajjal, mert nem lesz jó. A folyamat akár 10-15 percet is igénybe vehet. Mikor már az összes olajat hozzáadtuk, akkor mehet bele a 3 evőkanál tejföl. Ezután a savas hozzávalókkal kezdjük el ízesíteni, majd a porcukorral állítsuk be az ízét. Akkor jó, ha picit savanykásan édes. Ha elkészült tegyük hűtőbe. (A színétől senki ne ijedjen meg, ugyanis a tojás házi, így a sárgája köszönő viszonyban sincs a boltival.)
A káposztasalátához a káposztát és a sárgarépát is reszeljük le. Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk a káposztához, majd a hagymát is karikázzuk hozzá. Besózni elég akkor is, ha már a húsunk félig készen van, mert ha korábban sózzuk, akkor nagyon összeesik, nem lesz jó roppanós a salátánk.
A bepácolt húsokat faszén fölött szép lassan süssük meg, majd a salátával, tartármártással tálaljuk. Nálunk ez sláger nyaranta.