Bejgli
Mostmár több éve ezt a receptet használom bejgli sütéshez. A receptet Andi konyhájánál találtam, a hozzávalók, a leírása abszolút meggyőzött arról, hogy ki kell próbálni. Milyen jó, hogy kipróbáltuk. Azóta csak ez alapján készítem, még soha nem okozott csalódást. Soha nem repedt meg, kivéve, amikor mohó voltam, és picivel több tölteléket tettem bele, mint amennyit kellett volna.
Néhány fontos tudnivaló, még így az elején. Nagyon fontos, hogy a hozzávalók pontosan legyenek kimérve. Még véletlenül se mérjünk több tölteléket, mert akkor garantáltan szét fog repedni. Nem a leggyorsabb bejgli recept az egyszer biztos, minthogy az is, hogy ez a legfinomabb, legjobb recept, amit valaha készítettem. Nagyon fontos a pihentetés. Aki hamar túl akar rajta esni, ne is számítson jó végeredményre.
Hozzávalók
- 90 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12,5 dkg hideg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 2 db tojás sárgája
- 1 dl hideg főzőtejszín
- 2 dl víz
- 70 dkg darált mák/dió
- 15 dkg darált keksz
- 2 citrom reszelt héja
- fél liter víz
- fél kg cukor
- 10 dkg mazsola