Brokkolikrémmel töltött rántott csirkemell rizi-bizivel, almakompóttal

Nem gondoltam volna, hogy ennyire finom ételt sikerül kreálnom, de ez valami mennyei. A brokkolihoz adtam egy kis füstölt sajtot. Ehhez az ízvilághoz kitűnő választás volt az almakompót és a sajtos rizi-bizi.

Hozzávalók

  • 1,5 kg alma
  • fél citrom
  • 3 egész fahéj
  • 6 kanál kristálycukor
  • 4 szelet csirkemell
  • 45 dkg brokkoli
  • 10 dkg füstöltsajt
  • só, bors
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, majd cikkekre vágjuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, majd adjuk hozzá a fahéjat, ízlés szerint cukrot, illetve fél kifilézett citromot. Majd főzzük addig, amíg az alma meg nem puhult. Ne főzzük túl, mert úgy lesz igazán ízletes, ha még picit roppanós marad. Jól hűtsük ki. Érdemes előző nap elkészíteni. A brokkolit főzzük teljesen puhára sós vízben, majd krumplinyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a füstölt sajtot, illetve sózzuk, borsozzuk. Hűtsük ki picit. Míg hűl a brokkoli, készítsük el rizi-bizit, amihez a borsót főzzük meg sós vízben. A rizst az olajon pirítsuk le, majd adjunk hozzá 2 bögre vizet. Mikor már látjuk, hogy elfőtt róla a víz, de még kicsit lágy, akkor zárjuk el a gázt, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni. Keverjük hozzá a borsót, és reszeljük bele a trappista sajtot. Ettől lesz igazán ízletes a rizs. A csirkemellet klopfoljuk ki jól, majd halmozzunk egy jó nagy kanál brokkolit a hús egyik végébe, majd hajtsuk rá a húst. Biztos, ami biztos és fogvájóval kicsit összetűztem. Panírozzuk be, majd lassan süssük ki bő olajban.