Brokkolis, gombás csirkemell

A recept azokból az alapanyagokból készült, ami itthon a hűtőszekrényemben volt. Valami egészen elképesztő lett a végeredmény. Körülbelül 45 perc alatt készen van, és nagyon laktató, nagyon finom.

Hozzávalók

  • 6 db csiperke gomba
  • fél fej vöröshagyma
  • 5 dkg bacon
  • pici olaj
  • 1 db kisebb csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • pici őrölt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • trappista sajt

Elkészítés

A brokkolit sós vízben főzzük puhára. A hagymát pirítsuk meg az apróra vágott bacon-nel a pici olajon, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pár percig pirítsuk még. Sózzuk, borsozzuk. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd serpenyőben pirítsuk le. A tejszínt a tejjel együtt forraljuk fel, adjunk hozzá csipetnyi őrölt szerecsendiót, 1 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot. Vegyük le a tűzhelyről, majd adjunk hozzá 2 db tojást, és gyors mozdulatokkal keverjük el, nehogy kicsapódjon. Tepsibe rakjuk le a megfőtt brokkolit, osszuk el rajta a csirkemellet, illetve a gombát, majd öntsük rá a tejszínes keveréket. Reszeljünk rá sajtot, majd süssük addig, amíg remegős nem lesz.