Cappuccino torta (cukormentes)
Ez a torta egy cukorbeteg ismerősömnek készült, így alaposan át kellett gondolnom, hogy mit mivel fogok helyettesíteni. Itt most nem jöhetett szóba az a gondolat, hogy minimális cukor belefér. Éppen ezért a normál habtejszín is kizárt volt, annak ellenére is, hogy nagyon kevés cukrot tartalmaz. Sokáig keresgéltem, hogy mi lehet a megoldás erre, míg végül találtam olyan tejszínt, ami főzőtejszín, és sütéshez is kiválóan alkalmas. Természetesen alap íze az nincs, így porrá őrölt eritritet kellett hozzá adjak, illetve habfixáló is szükséges volt hozzá, mert anélkül nehezen verődik.
Mivel a kávé alapból nem egy édes alapanyag, így összességében maga a torta sem túl édes. A cappucinómat gyakran szórom meg kakaóporral, így jött az ötlet, hogy legyen ez egy kakaós, cappuccinós torta.
Hozzávalók
- 8 tojás
- 7 evőkanál eritrit
- 8 evőkanál liszt
- 4 dl cukrozatlan tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- fél üvegcse rumaroma
- kb. 2 espresso mennyiségű fekete kávé
- kb. 4 evőkanál porrá őrölt eritrit
- 10 g étkezési zselatin
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- kávészem
- cukrozatlan holland kakaópor