Citromos, lekváros szelet

Nekem ez a sütemény a legnagyobb favoritom. Ha otthon vagyok édesanyámnál, akkor majhogynem biztos, hogy készítünk ilyet. A citromos krém tökéletes a barack, -és szilvalekvárral.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliapuding
  • fél liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1-2 citrom leve ízlés szerint
  • szilvalekvár
  • baracklekvár

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból gyúrjunk könnyű tésztát. Osszuk 4 részre, majd gáztepsi hátulján süssünk belőle világos lapokat. A pudingot főzzük meg a 15 dkg cukorral a fél liter tejben, majd hűtsük ki. Amíg ez hűl, a vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral. Ha kihűlt a puding, akkor ezt is keverjük hozzá a vajas krémhez. Adjuk hozzá a citrom levét. Én bele szoktam tenni a 2 db citrom levét, mert savanykásan szeretjük. Ez ízlés kérdése, közben kóstolgassuk. Töltsük be a lapokat. Az első lapot kenjük meg szilvalekvárral, majd erre jön a második lap. A krémmel kenjük meg a 2. lapot, majd tegyük rá a harmadikat, és kenjük le a baracklekvárral. Végül tegyük rá a negyedik lapot. 2-3 órára hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljon, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.