Citromrolád

A gesztenyés rolád mintájára készítettem el a citromroládot, ami akkora sláger lett, hogy következő nap készíthettem még egy adagot. Nem esett nehezemre, ugyanis roppant egyszerű, és nagyon hamar elkészül. Nyáron különösen jól tud esni, de azért télen is elfogy. 

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg tortabevonó
  • fél dl olaj

Elkészítés

Főzzük meg a vaníliás pudingot a tejben cukor nélkül. Hagyjuk kihűlni. Készítsük el a piskótát, a szokásos alap piskóta recept alapján. Lehet két részletben is készíteni 4-4 tojásból, de mivel gyorsan megsül a 4 tojásos piskóta, így nem lesz ideje összeesnie a piskótatésztának. A 4 tojásból elkészült piskótatésztát öntsük sütőpapírral kibélelt nagy méretű gáztepsibe, majd osszuk el egyenletesen. 180 fokon süssük meg, vigyázva, hogy ne süljön túl, mert akkor kiszárad. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt óvatosan, és csavarjuk fel egy konyharuhába. Ugyanezt az eljárást ismételjük meg még egyszer. A piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűlnek, elkészíthetjük a krémet, amihez a porcukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a kihűlt vaníliás pudingot, majd a 2 citrom reszelt héját, illetve a citromok levét is csavarjuk a krémbe ízlés szerint. Aki savanykásabban szereti, nyugodtan beleteheti a 2 citrom levét, aki nem, elhagyhatja. Csomagoljuk ki a kihűlt piskótát, és osszuk el a citromos krémet kétfelé. Szorosan tekerjük fel. 
Gőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és fedjük be a roládainkat. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon