Citromtorta gyümölcsökkel

Ha nyár, akkor 2 fontos dolgot szoktam figyelembe venni süti készítése előtt. Az egyik, hogy mindenképp használjam az éppen aktuális gyümölcsöket, a másik, hogy valami hűsítő, könnyű desszertet készítsek. Ezeknek pont megfelel a gyümölcsös citromtorta. A banán helyére ribizlit szántam, de sajnos annyira savanyú volt, hogy inkább a banán mellett döntöttem.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 1,5 csomag vaníliapuding
  • fél liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1,5 citrom leve, héja
  • gyümölcsök (szeder, őszibarack, ribizli, banán)
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

8 tojásból piskótát sütünk. (http://bakehouse.hu/recipe/piskota_x8.html) Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk. Én általában megfordítom az elkészült piskótát, így az alja lesz a torta teteje, így szép egyenes lesz a tortánk. A pudingporból, a tejből, illetve a kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl a puding, illetve a piskóta, a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a kihűlt pudingot. Ízlés szerint belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét, attól függ, ki mennyire szereti savanykásan. Ha ezzel megvagyunk, betöltjük a lapokat, figyelve arra, hogy maradjon krém az oldalára, illetve a tortánk tetejére is. Tetszés szerint gyümölccsel díszítsük. Érdemes a szélére magasabb gyümölcsöt tenni, hogy a zselatint picit megfogja. Erre remek választás a szeder. Végül tortazselével vonjuk be, amit a csomagoláson szereplő leírásnak megfelelően végezzünk. Tálalásig hűtőben tároljuk.