Csibeleves gazdagon
Klasszikus tyúkhúslevest nagyon ritkán készítek. 2 főre bőven elég, ha a csirkének valamilyen húsos, csontos részét használjuk fel. Így tettem én is. Használtam csirkefarhátot, csirkemellcsontot, és lábakat. Ha házi csirkét használunk, gyönyörű aranysárga lesz a levesünk így is, és sokkal könnyedebb, mintha tyúkból csinálnánk. A célnak abszolút megfelel, és nem utolsó sorban az addig összegyűlt csontokat, nem tetsző húsokat nyugodtan el lehet használni a levesbe.
Hozzávalók
- 2 db csirkefarhát/csirkemellcsont
- 4 db csirkeláb
- 1 db vöröshagyma
- 1 db nagyobb fej gomba
- 2 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- szemes egész bors
- kb. 1 evőkanál só