Csibeleves gazdagon

Klasszikus tyúkhúslevest nagyon ritkán készítek. 2 főre bőven elég, ha a csirkének valamilyen húsos, csontos részét használjuk fel. Így tettem én is. Használtam csirkefarhátot, csirkemellcsontot, és lábakat. Ha házi csirkét használunk, gyönyörű aranysárga lesz a levesünk így is, és sokkal könnyedebb, mintha tyúkból csinálnánk. A célnak abszolút megfelel, és nem utolsó sorban az addig összegyűlt csontokat, nem tetsző húsokat nyugodtan el lehet használni a levesbe.

Hozzávalók

  • 2 db csirkefarhát/csirkemellcsont
  • 4 db csirkeláb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagyobb fej gomba
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szemes egész bors
  • kb. 1 evőkanál só

Elkészítés

Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a húsleves, csak sokkal gyorsabban készen van. A húst hideg vízben tegyük fel főni, majd folyamatosan habozzuk. Fiatal csirkehús épphogy kell picit habozzunk. Ha már lehaboztuk, adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket. Én a hagymát nem szoktam meghámozni, csak megmosni, ugyanis a hagyma héja is ad a levesnek egy kis színt. Adjunk hozzá egy csokor petrezselyemzöldet összekötözve, majd jó evőkanál sót, pár szem egész borsot. Hagyjuk főni kb. 1-1,5 órát. A vizet pótoljuk menet közben, illetve ha kell ízesítsük még a levest. Pofon egyszerű, és nagyon gyorsan isteni levest lehet pár lecsorgó csontos húsból készíteni.