Csirkemell érmék bacon-be tekerve lecsós galuskával

Ez a bacon-ös csirkemellet nagyon kedveljük, hiszen rendkívül egyszerű elkészíteni, és a sült bacon isteni ízt ad az alapvetően ízetlen csirkemellnek. Főleg, ha valamilyen szaftos körettel tálaljuk. A köretet tekintve mindig kicsit bajban vagyok, mert már unjuk a krumpli, rizs kombinációt, így mindig megpróbálok valami újat kitalálni. A lecsó az örök kedvenc nálam, és gondoltam, mi baj lehet abból, ha összekeverem nokedlivel. Valami isteni finom.

Hozzávalók

  • 12 db csirkemell érme
  • 12 szelet bacon (20 dkg)
  • só, bors
  • fél dl olaj
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 8 db TV paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • fél szál lecsókolbász
  • pici víz
  • só, bors
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • kb. 2 dl víz

Elkészítés

Készítsük el a lecsót. A hagymát vágjuk apróra, majd pirítsuk le az olajon. A paprikát vágjuk tetszés szerint apró darabokra, majd adjuk a hagymához. Hagyjuk, hogy picit levet engedjen, majd daraboljuk fel a paradicsomot, és azt is tegyük a paprikához. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát. Főzzük picit, majd adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. Nyáron nem használok pirospaprikát, de így tavasszal szoktam tenni egy picit bele. Nincs más dolgunk, minthogy főzzük puhára a zöldségeket. Ha szükséges egy pici vizet tehetünk hozzá. Míg fő a lecsó, elkészíthetjük a nokedlit. A hozzávalókból sűrű masszát készítünk, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk. Főzzük készre pár perc alatt. A csirkemell érméket tekerjük be a bacon-be, majd süssük ropogósra. A lecsót keverjük össze a nokedlivel, majd a hússal tálaljuk.