Csirkemell spenótos spagettivel

Ha őszinte akarok lenni, akkor mindezidáig utáltam a spenótot. De ez az étel egészen egyszerűen zseniális. Alapvetően a tejszínes tésztákat imádom, gondoltam egy kis spenóttól mi bajunk lehet, így tettem bele azt is, amihez meg ugye dukál a fokhagyma. Így született meg ez a nagyszerű étel.

Hozzávalók

  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • só, bors
  • fél csomag spagetti
  • 8 kisebb szelet csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl tej
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

A spagettit sós vízben főzzük meg. Az olajon pirítsuk le a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot, és fonnyasszuk meg a hagymán, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel a tejszínnel, illetve a tejjel, és főzzük készre a mártást. A 8 szelet vékony csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd süssük elő. Míg a húsok sülnek, addig készítsük el a besamelt. A vajat olvasszuk fel a 2 evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk kicsit, de ne kapjon színt. Adagoljuk hozzá a tejet. Főzzünk sűrű mártást belőle, majd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A sütőt melegítsük el. A húsra halmozzunk a spagettiből, majd öntsük nyakon besamellel, és szórjuk meg sajttal. Süssük készre a húsokat.