Csirkemell Stroganoff módra házi burgonyafánkkal

A Stroganoff bélszíncsík az egyik legnagyobb kedvencem. Sajnos ezt csak nagy alkalmakkor szoktam bevetni, így ha spontán Stroganoffot szeretnék enni, akkor gyorsan összedobom csirkéből. Mondanom sem kell, hogy bélszínből egészen más az íze, de a csirkés változat is mennyei.

Hozzávalók

  • 1 kg megfőtt krumpli
  • 2 dkg zúzott fokhagyma
  • 2 db egész tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 13 dkg liszt
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg bacon
  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 3 db közepes uborka
  • 1 evőkanál mustár
  • fél dl fehérbor
  • fél liter tejszín
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors

Elkészítés

Kezdjük a krokett elkészítésével. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd azonnal összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Minden hozzávalót beleteszünk, majd alaposan összegyúrjuk. Kanál segítségével bő olajba szaggatjuk, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fánkokat, és lefagyasztjuk. Fagyasztás után bármikor zacskóba szedhető és bármikor kisüthető. A raguhoz a lilahagymát vágjuk apróra majd pirítsuk le az olajon, adjuk hozzá a bacont, a gombát, a vékonyra vágott savanyú uborkát, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paradicsomot és a fehérbort, majd jól kiforraljuk. Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a tejszínes raguhoz. Forralunk rajta még egyet, és az aranybarnára sült krokettel tálaljuk.