Csirkés, zöldséges brassói

Diéta idején egy nagyon jó választás ez az étel. Rendkívül ízletes, és egyben laktató is. Szinte nem is igényli ez az étel a sült krumplit, ami ugye az eredeti brassóiban a legtöbb kalóriát tartalmazza. Gluténmentes és laktózmentes is egyben, ha a zöldséget gluténmentes vajon pároljuk.

Hozzávalók

  • 1 dl olaj
  • 1 kisebb egész csirkemell
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél zacskó majoranna
  • só, bors
  • 10 dkg vaj
  • kb. 80 dkg vegyes zöldségkeverék
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítés

Roppant egyszerűen elkészíthető. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk le az olajon, és adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, a zúzott fokhagymát, az őrölt majorannát, sózzuk, borsozzuk. A borsot, majorannát ne sajnáljuk belőle. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára, illetve addig, amíg a víz el nem főtt róla. Ez idő alatt, a vajat olvasszuk meg egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket. Én a legtöbb esetben mirelit zöldségkeveréket használok, kevesebb a macera vele, és semmivel nem rosszabb, mint a friss zöldség. Én Spar-os zöldségkeveréket szoktam venni, amiben van brokkoli, karfiol, sárgarépa. Ezt turbózom fel csíkokra vágott sárgarépával, cukkinivel, és amitől igazán isteni finom lesz az a lilahagyma. Lehet bele tenni még esetleg zellert, illetve padlizsánt is. Sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadni, ugyanis a zöldségből kellő mennyiségű víz fog kifőni. Nem kell megijedni, ha sok lenne a víz, ugyanis egy idő után elpárolog a víz, és a zöldségünk elkezd sülni, és isteni finom lesz. A megfőtt zöldborsós csirkeragut keverjük hozzá a zöldségekhez, és már készen is vagyunk vele.