Csőben sült csirkemell tejszínes zöldségekkel

Mivel mindig van a fagyasztómban előre feldarabolt zöldség, illetve 1-2 kg csirkemell, így bármikor tudok mihez nyúlni, ha gyorsan kell valami finomat készíteni. Tejszín is szinte mindig van a hűtőmben, így nem volt kérdés, hogy ezeket az alapanyagokat fogom felhasználni egy gyors vacsorához. Márcsak az volt a kérdés, hogy miképpen. És íme, ez főtt ki belőle.

Hozzávalók

  • 1 kisebb csirkemell
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 db sárgarépa
  • negyed zellergumó
  • fél cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db gomba
  • fél padlizsán
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg mozzarella sajt (bármilyen jó)
  • só, bors

Elkészítés

A zöldségeket vágjuk csíkokra, majd a vajon pirítsuk meg. Míg pirul a zöldség, addig szeleteljük fel a csirkemellet, majd sózzuk be. Süssük meg a csirkemellet. A zöldségre öntsük rá a tejszínt, majd egy pici sajtot reszeljünk bele. A csirkemellre halmozzuk a zöldségeket, majd szórjuk meg sajttal. Sütőben süssük be.