Csokoládé torta
A csokoládé torta soha nem tartozott a kedvenceim közé, így még soha nem is sütöttem ezt a fajtát. A brownie állagú édességet kedvelem, de ezt a krémes változatot nem kifejezetten. Ilyen előzményekkel álltam neki a sütésének. Természetesen ezt sem magunknak készítettem. Egyik ismerősöm kért meg, hogy szülei esküvőjére készítsek nekik csokoládé tortát. Sokat agyaltam rajta, hogy milyen krémmel töltsem meg, milyen legyen a díszítés rajta, hogy is fog ez nekem összeállni. A főzött krémet kifejezetten nem szeretem, így a saját tapasztalataimra hagyatkoztam. Bátran mondhatom, hogy tökéletes lett a végeredmény. Diétázóknak még messziről sem ajánlom.
Hozzávalók
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag étcsokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj