Csokoládés kókuszcsók

Gondolom hozzám hasonlóan sokan tartogatnak a fagyasztóban tojásfehérjét, ami ilyen olyan sütibe nem kellett. Megmondom őszintén, hogy én nem kedvelem ezeket a habcsókokat, viszont a párom igen, így el tudom használni ezekbe a maradék fehérjét. A kókusz különösen nagy kedvenc nála, amihez jól megy a csokoládé, és fel is dobja valamennyire, mind látványban, mind ízben.

Hozzávalók

  • 3 db tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojásfehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd fokozatosan adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Óvatosan keverjük el a kókuszreszelékkel, majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben süssük készre. A tepsibe diónyi nagyságú halmokat helyezzünk. Addig süssük, amíg szép barnás nem lesz. Hűtsük ki teljesen. A csokit vízgőz fölött olvasszuk meg az olajjal, majd mártsuk bele a habcsókok alját. Dermedésig tegyük hűtőszekrénybe.