Csokoládés málnás mousse torta

A csokoládés desszert nem tartozik a kedvenceim közé, viszont gyümölccsel kombinálva szerintem isteni finom tud lenni. Főleg akkor, ha nem valamilyen nehéz krémet teszünk bele, hanem könnyű mousse-t. Születésnapra álmodtam meg ezt a tortát, és a siker nem maradt el most sem. Nem is hinnétek, hogy milyen hamar elkészül.

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 3 kanál cukor
  • 2 kanál liszt
  • 1 kanál kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg habtejszín az olvasztáshoz
  • 16 dkg habtejszín
  • fél teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 35 dkg málna
  • 20 dkg habtejszín
  • fél teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12 dkg habtejszín az olvasztáshoz
  • 16 dkg habtejszín
  • fél teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

Legelső körben készítsük el a málnát krémhez a málnavelőt, amit majd a habtejszínbe fogunk tenni. 25 dkg málnát (10 dkg majd egészben kerül a krémbe) tegyünk fel főni, és ha már teljesen szétfőtt, szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Kitartónak kell lenni, mert elég nehezen passzírozható. Hűtsük ki teljesen a málnavelőt. Addig készítsük el a piskótát az alap piskóta receptem alapján. Ha a piskóta és a velő is kihűlt akkor jöhetnek a krémek. A étcsokit vízgőz fölött olvasszuk meg a 12 dkg tejszínnel. Közben verjük kemény habbá a 16 dkg tejszínt, és keverjük hozzá a csokoládét. Nembaj ha melegen keverjük hozzá, mert a zselatin úgyis megfogja. Fél teáskanál étkezési zselatint duzzasszunk meg 2 evőkanál vízben, majd mikróban pár másodperc alatt melegítsük meg, de ne forraljuk. Keverjük hozzá a csokoládés tejszínhez. Ezt kenjük a piskótára. Míg a következő réteget elkészítjük, addig tegyük hűtőbe. Szinte azonnal kötni fog. A málnás réteghez a 20 dkg tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük bele a kihűlt málnavelőt. A zselatint ugyanolyan módon adjuk hozzá a krémhez, és keverjük hozzá a 10 dkg málnát, ami kimaradt. Tegyük szintén hűtőbe. A fehércsokoládés réteget ugyanúgy készítsük el, mint az étcsokisat. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára. A tetejét mindenki tetszőlegesen díszítheti. Én 7 dkg étcsokit olvasztott meg gőz fölött egy kanál étolajjal, és kentem a tetejére. Felvert tejszínhabbal, házi csokoládé díszt tettem még rá.