Csokoládés muffin sajtkrémmel

Egyik volt kolléganőm receptjét osztom meg most veletek. Imádtam anno ezt a muffint, így elkértem a receptjét. Azóta a családom is megszerette, habár az elején a sajtkrémtől egy picit tartottak, de hamar rájöttek, hogy isteni finom. Pillanatok alatt elfogy, így akár lehet rögtön dupla adaggal kezdeni. A hozzávalókból körülbelül 28 db muffin lesz. Akinek nem szimpatikus a sajtkrémes töltelék, az se csüggedjen, mert maga az alap muffin tészta is zseniális. Nyugodtan lehet tenni bele valamilyen gyümölcsvelőt. Én meggyel kombinálnám. Érdemes elkészíteni, mert nem egy átlagos muffinról van szó. (Bevallom őszintén, én nem vagyok muffin rajongó, sőt, ha választani kellene 10 sütemény közül, akkor tuti, hogy muffint sütnék utoljára. Ez viszont tényleg különleges, és nagyszerű kombináció.)

Hozzávalók

  • 37,5 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 6 dkg holland kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál ecet
  • 4,7 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • pici só
  • 20 dkg tömlős natúr krémsajt
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • pici só

Elkészítés

A tésztához minden alapanyagot mérjünk ki, majd kézi mixerrel keverjük csomómentesre. Ezzel készen is vagyunk magával a tésztával. A töltelékhez a csokoládét vágjuk apró darabokra, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Így a töltelékünk is elkészült. Rakjunk muffinformába muffinpapírt, és töltsük 3/4-ig a formát. Rakjunk bele egy kávéskanál krémet. Vigyázzunk, hogy ne legyen szinültig a forma, mert még emelkedni fog sütés közben. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük 15 percig. Ne süssük tovább, mert kiszárad, és nem lesz istenien krémes a belseje. Ha megsült, picit kemény lesz a teteje, én ezért hűlés után mindig beteszem egy dobozba, és egy órán belül a teteje is puha lesz. De az az igazság, hogy amilyen gyorsan készen van, annyira gyorsan el is fogy. Szerintem hidegen a legfinomabb, mikor már az ízek is összeérnek.