Csokoládés szilvás sütemény

Ha ősz, akkor kezdődik a szilvaszezon. Tavaly kaptam egy csokoládés szilvalekvárt, ami valami elképesztő finom volt. Így jött az ötlet, hogy sütiben is megpróbáljam ezt az ízvilágot megjeleníteni. Annyira finom lett, hogy nincsenek rá szavak.

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg csokoládé pasztilla
  • 50 dkg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • fahéj

Elkészítés

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzákeverjük a bort is. Végezetül adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport is. A csokoládé pasztillát keverjük fakanállal a tésztába. Ha nincs pasztillánk, akkor apróra vágott étcsokoládéval tudjuk helyettesíteni. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A szilvát feldaraboljuk, majd cukorral, fahéjjal ősszeforgatjuk. Eloszlatjuk a tészta tetején, majd előmelegített sütőben készre sütjük. 25-30 perc a sütési idő, de ez függ a szilva állagától is. Könnyű tésztát kell kapjunk, a csokoládé daraboktól picit krémesebb állaga lesz. Egyszóval, isteni.