Elkészítés
Elsőként készítsük el a tejberizst, mert teljesen ki kell hűlnie. A rizst tegyük fel főni a 3 dl vízben, hogy picit felpuhuljon. Teljesen főzzük el róla a vizet, majd adjuk hozzá a cukrokat, a citrom reszelt héját, a pici sót, illetve a tejet. Lassú tűzön főzzük készre. Én nem szoktam teljesen elfőzni róla a tejet, mivel még magába szívja a pihentetés alatt a maradék folyadékot. Valamint nem fog összeállni a rizs, hanem krémes marad. Hűtsük ki teljesen a rizst. Addig készítsük el a kakaós piskótát a megszokott piskóta receptem alapján. (Piskóta: http://bakehouse.hu/recipe/piskota_x8.html)
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd a 3/4-ét keverjük hozzá a kihűlt rizshez. A maradékkal fogjuk hőkiegyenlíteni a zselatint. Ehhez a zselatint duzzasszuk meg az 1 dl vízben, majd melegítsük fel. Ne forraljuk. Folyamatosan kevergetés mellett hűtsük picit vissza, majd keverjük hozzá a félretett habtejszínt. Ez azért fontos, hogy ne csomósodjon meg a zselatin a krémben. Keverjük össze a rizst a tejszínes zselatinnal. Végül a csokoládét vágjuk apró darabokra, és adjuk hozzá a krémhez. Tortaformába rakjuk vissza a piskótát, majd öntsük rá a krémet. Pihentessük 3-4 órát, majd készítsük el a csokoládét a tetejére. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a vajat. Így kapunk egy sűrű masszát, nem kell megijedni. A tejszínt melegítsük fel, majd adjuk hozzá a csokoládéhoz, és keverjük simára. Így egy krémes csokoládémázat fogunk kapni, ami pihentetés után sem fog megkeményedni túlzottan. Hagyjuk egy éjszakát pihenni. Másnap vegyük le a karikát, majd tetszőlegesen díszítsük. Én habot tettem rá, illetve külön kérésre Toffifee-t.