Elkészítés
1 dl tejben kavarjunk el 1 evőkanál cukrot, majd melegítsük langyosra. Futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, a maradék 4 evőkanál cukrot, illetve a pici sót. Ha felfutott az élesztő, akkor adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Dagasszunk belőle könnyű tésztát. Osszuk el két részre. Az egyik részhez adjunk 3 csapott evőkanál holland kakaóport, illetve 3 evőkanál tejet, és jól dolgozzunk el. Kelesszük 20 percig, majd nyújtuk ki egyesével. A kakaós alap lesz alsó réteg. Olvasszuk meg a kb. 10 dkg vajat vagy zsírt. Ezzel kenjük le a barna réteget. Keverjük össze a kakaóport a porcukorral, majd szórjuk meg a tésztát. Csepegtessük meg olvasztott vajjal/zsírral, hogy a másik tészta hozzáragadjon. Ráterítjük a kinyújtott fehér tésztát, amit szintén lekenünk olvasztott vajjal/zsírral, majd megszórjuk a maradék kakaós porcukorral, és újra megcsepegtetjük a vajjal/zsírral. Végül feltekerjük. Hosszúkás tepsibe tesszük, amiben felfelé tud növekedni. Pihentessük konyharuha alatt 10 percet. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lekenéshez a tojás sárgáját keverjük össze a cukorral és a tejjel, majd kenjük meg vele a tésztánkat. Süssük kb. 40 percig. Félidőnél alufóliával takarjuk le a tészta tetejét, hogy ne égjen meg, de a belseje még tudjon sülni. Mindenképp végezzünk tűpróbát.