Elkészítés
Készítsük el a tartárt, amit akár előző nap is bekeverhetünk, úgy még finomabb lesz.
Természetesen nem fontos házilag készíteni, de aki egyszer kipróbálja, az ezután mindig így fogja készíteni. A tojások sárgáját az 1 kanál mustárral kézi mixer segítségével kezdjük el habosítani. A legfontosabb lépés most következik. Az olajat az első 1-2 percben cseppenként adagoljuk hozzá a tojáshoz egy kiöntőből. Nagyon fontos, hogy ne öntsük, csak cseppenként adjuk hozzá. Ha látjuk, hogy kezd krémes állagot felvenni, akkor a lehető legvékonyabb sugárban adagoljuk tovább az olajat. Ez a folyamat elég időigényes, de a végeredmény mindenért kárpótol majd. Minden egyes tojás körülbelül 1 dl olajat vesz fel. A legfontosabb hogy olaj mindenképp étolaj legyen. Ne is próbálkozzunk olivaolajjal, mert nem lesz jó. A folyamat akár 10 percet is igénybe vehet. Mikor már az összes olajat hozzáadtuk, akkor mehet bele a 3 evőkanál tejföl. Ezután a savas hozzávalókkal kezdjük el ízesíteni, majd a porcukorral állítsuk be az ízét. Pontos mértéket nem írok, hiszen mindenki saját ízlésére készítse el, ki hogy szereti. Akkor jó, ha picit savanykásan édes. Ha elkészült tegyük hűtőbe.
A salátához a sárgarépát, a krumplit vágjuk apró kockára és külön főzzük meg sós vízben, illetve ugyanígy járjunk el a zöldborsóval is. Hűtsük ki. Adjuk hozzá a felkockázott almát, uborkát és a kukoricát, majd keverjük össze annyi tartárral, amennyit felvesz a saláta.
A húst vékonyra klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. A bundához a cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az egész tojásokat, a szódát, és a lisztet. Sűrű masszát kell kapnunk. A karajt forgassuk lisztbe, majd a masszába. Süssük ki lassan bő olajban, és tálaljuk a salátával.