Elkészítés
Lassú tűzön tegyük fel melegedni a tejet a vaníliarúd kikapart magjával, és héjával együtt. (A vaníliarúd elhagyható, de nem érdemes.) Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjunk 4 evőkanál eritritet, a vaníliás cukrot, és a púpos teáskanál pudingport. Kézi mixer segítségével verjük habosra. Hőkiegyenlítés végett egy merőkanál forró tejet is adjunk hozzá, majd keverjük homogénre. Öntsük a tojássárgájás keveréket a tejhez. Miután újra felfőtt a tej, már készen is van.
Most következik a tojásfehérje. Kézi mixerrel kezdjük el felverni a tojások fehérjét. Félkemény állapotban adjuk hozzá a maradék 2 kanál eritritet, és verjük fel egészen keményre. Sokan a meleg tejbe szaggatják ezt, én viszont mikróban készítem el, így egyrészt nem fő el sok tej, másrészt a tejünk nem lesz fehérje darabos.
Vegyünk egy lapos tányért, ami befér a mikróba is. Kanál segítségével formázzunk ízlés szerint habokat, és tegyük a tányérra. Arra kell figyelni, hogy a mikróban duplájára fog nőni a hab, így egy tányérra 6 db habnál többet ne tegyünk, mert nem lesz helye megnőni. Tegyük 1 percre a mikróba közepes erősségen. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, amíg el nem fogy a fehérjehabunk. Én általában egy tálba szedem az elkészült habot, és ráöntöm a még meleg tojássárgájás tejet, így nem fognak kiszáradni a habok sem. Ínyencek rumba áztatott mazsolával is ehetik.