Cukormentes túró rudi

Mikor kicsi voltam a nagymamámtól minden nap kaptunk az öcsémmel egy-egy túró rudit. Most 27 évesen csak annyi változott, hogy már én veszem magamnak, akarom mondani, mostmár én csinálom magamnak. Hihetetlenül egyszerű, és ha ügyesek vagyunk, akkor még szép is lesz. De végülis az mindegy, mert úgyis percek alatt elfogy.

Hozzávalók

  • 45 dkg túró
  • 1 csomag Update vaníliás cukor
  • 8 dkg porxukor (akár folyékony édesítő)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg Update tortabevonó
  • 3 kanál étolaj

Elkészítés

A túrót tegyük egy tiszta konyharuhába, majd csavarjuk ki úgy, hogy a lehető legtöbb nedvesség távozzon belőle. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, és jól keverjük el kézzel. Aki édesebben szereti nyugodtan tehet még hozzá porcukrot, de a bevonó még édesít majd rajta. Ha összeállítottuk a túrót, akkor kb. 3 dkg-os golyókat formázzunk belőle, majd tegyük hűtőbe 20 percre. Formázzunk belőle kézzel hengereket, ha jól dolgoztunk, akkor szépen formázható a túró. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára. Olvasszuk meg gőz fölött a bevonót az olajjal. Mártsuk a csokiba a rudakat, majd tegyük sütőpapíros tálcára. Mehet be a hűtőbe, amíg megdermed.