Darázsfészek vanília sodóval
Szeretjük a diós desszerteket. Elsőre mindig az aranygaluska jut az eszembe, ha valamilyen diós sütit kell süssek, de elkészíteni kevésbé szeretem. Gyakornok koromban bukkantam rá erre a receptre, amit azóta is gyakran készítek. Azért is kedvelem, mert fele annyi a macera vele, és sokkal gyorsabban készen van, mint a galuska. Ízben hasonló, főleg ha az isteni sodót is elkészítjük mellé. A darázsfészek receptjét Andi konyhájától vettem át teljes egészében. A sodó viszont saját fejlesztés, szerintem isteni finom.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- pici só
- 10 dkg vaj a lekenéshez
- 14 dkg porcukor a lekenéshez
- 10 dkg darált dió
- 1 dl tej a locsoláshoz
- 5 dkg cukor
- 6 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliapuding
- 1 evőkanál liszt