Dubarry csirkemell tavaszi zöldséges rizzsel
Imádom a sütőben sült, sajtos finomságokat. Még inkább kedvelem, ha valamilyen zöldséges húsról van szó, ami esetleg egy kis besamellel is nyakon van öntve. Nos, a Dubarry csirkemell pont egy ilyen étel. Nagy előnye, hogy tök hamar készen van, kiadós, és rendkívül finom is. Köretnek egy könnyű tavaszi zöldséges rizst tálaltam mellé, ami nagyon jól kiegészítette ezt a remek ételt.
Hozzávalók
- 3 szelet csirkemell
- 9 db nagyobb karfiolrózsa
- 10 dkg trappista sajt
- só, bors
- 4 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 4 dl tej
- őrölt szerecsendió
- só, bors
- fél dl olaj
- 1 bögre rizs
- 1 bögre forrásban lévő víz
- 10 dkg zöldborső
- 1 db nagyobb sárgarépa
- fél doboz kukorica
- só