Elefántkönnycsepp (gluténmentes)

Kicsit kedveskednék ezzel a recepttel a gluténérzékenyeknek is. A piskóta tésztát nyugodtan készíthetjük úgy is, hogy egész egyszerűen kihagyjuk belőle a lisztet. A főzött krémben pedig pudingporral helyettesíthetjük a lisztet. Akár készíthetjük cukormentesen is, úgy is isteni finom lesz.

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 2 db banán

Elkészítés

A pudingot főzzük meg a tejben, majd hűtsük ki teljesen. A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a tojások fehérjét verjük kemény habbá a 6 kanál cukorral, majd adjuk hozzá óvatosan a sárgáját. Forgassuk bele a kakaóport, illetve a szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt tepsibe süssük készre. Gáztepsit javasolok, hogy minél nagyobb legyen a tésztánk. Illetve, figyeljünk arra, hogy lassabban sül át, mint a hagyományos piskóta. Végezzünk tűpróbát. Hűtsük ki a piskótát is. A krémhez a porcukrot keverjük ki a vajjal, majd fokozatosan adjuk hozzá a kihűlt pudingot. A krémet felezzük meg. Az egyik felébe 1 csomag vaníliás cukrot, a másikba 2 csapott evőkanál kakaóport tegyünk. A piskótára elsőnek a fehér krémet kenjük, majd erre a barna krémet. Helyezzünk a piskóta hosszabbik szélére a 2 db banánt, és tekerjük fel. Hűtőben pihentessük pár órát.