Erdei gyümölcsös joghurttorta (sütés nélküli)

Mi mást készíthetnék ebben a melegben, mint egy sütés nélküli savanykás joghurttotát telis tele gyümölcsökkel. Külön figyeltem arra, hogy a sütőt még csak véletlenül se kelljen bekapcsolni. Hipp hopp összedobható az alapja és a joghurtos töltelék, amit egy éjszakán át pihentettem, mivel kora este készült nálam. Másnap tettem rá a gyümölcszselét.

Hozzávalók

  • 18 dkg erdei gyümölcsös zabkeksz
  • 12 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 45 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és a fél citrom leve
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 g étkezési zselatin
  • fél dl víz
  • 20 dkg friss vegyes gyümölcs
  • friss vegyes gyümölcs
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 3 dl víz

Elkészítés

Pillanatok alatt elkészíthető. A kekszeket daráljuk le, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszes alapot. Úgy béleljük ki a formát, hogy az oldalán is legyen sütőpapír. Nem szerettem volna, ha a joghurtos krém érintkezik közvetlenül a fémmel. Amíg elkészítjük a krémet, hagyjuk állni az alapot a formában. A joghurtot összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, illetve a citrom reszelt héjával, és a levével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a joghurthoz. A zselatint a vízben duzzasszuk meg, majd melegítsük meg. Hagyjuk hűlni picit, majd adjuk a krémhez, és alaposan dolgozzuk össze. Ekkor keverjük hozzá a gyümölcsöket, és öntsük rá a kekszes alapra. (Mindenképp friss gyümölccsel dolgozzunk, mert a fagyasztott nagyon sok levet fog engedni, és szétesik tőle a torta. Tapasztalat!) Egy éjszakára hűtőben pihentessük. Ha reggel készítjük, akkor kora estig bőven elég pihentetni. A gyümölcsöt osszuk el a torta tetején. A színtelen zselatint a 2-3 evőkanállal cukorral elkeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Forrástól számított 1 percig főzzük, majd kb. 8 percig pihentetjük, miközben folyamatosan kevergetjük. Végül óvatosan rákanalazzuk a tortára. Dermedésig hűtőben tároljuk.