Elkészítés
A krémhez készítsünk gyümölcsvelőt, amihez 30 dkg gyümölcsöt tegyünk fel főni 2 evőkanál kristálycukorral. Ha puhára főtt, botmixerrel pépesítsük, majd szitán paszírozzuk át. (Ez azért is fontos, hogy ne maradjon benne a gyümölcs magja.) Ebből egy sűrű gyümölcsvelőt fogunk kapni. Hűtsük ki.
A torta oldalához süssünk 3 tojásból piskótát a megszokott módon egy téglalap alakú tepsibe, hűtsük ki, majd eperlekvárral töltsük meg. Ha ezzel megvagyunk, ugyanezt ismteljük meg tortaformában.
Míg hűlnek a piskóták, készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük el a porcukorral, illetve a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a kihűlt gyümölcsvelőt. A habtejszínt verjük keményre, majd adjuk a 3/4-ét a krémhez. A maradék később jó lesz a díszítéshez. A tejet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. A krémből adjunk a zselatinhoz 2 evőkanállal, jól keverjük el, majd öntsük a krémhez. Végül keverjünk a krémbe kb. 20 dkg gyümölcsöt.
Állítsuk össze a tortánkat. A kerek piskótát tegyük a tortaformába, majd a tekercset vágjuk vékony szeletekre, és béleljük ki a tortaforma peremét. (Nekem maradt egy kis eperlekvárom, így a maradékot rákentem a torta aljára.) Öntsük bele a krémet, majd tegyük be a hűtőbe 3-4 órára. Ha megdermedt a krém, vegyük le a tortaformát, díszítsük tetszés szerint.
Én a következőképp díszítettem. A maradék kb. 20 dkg gyümölccsel megszórtam a torta tetejét. A kimaradt tejszínhabbal a torta peremét megdíszítettem. A zselatinfixet 2,5 dl vízben feltettem főni 1 percre, majd 5-6 percig kevergettem, mire szépen lassan elkezdett sűrűsödni. Óvatosan a gyümölcsre borítottam. Vigyázzunk, nagyon gyorsan köt. Ha esetleg gyorsan beköt, nyugodtan vissza lehet melegíteni.