Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a darált diót, illetve a lisztet. 5 lapba kell elosztanunk. Sütőpapírra megrajzoljuk a torta formáját. 22-23 cm átmérőjű tortát fogunk ebből a mennyiségből kapni. Érdemes egyszerre 2 tésztát sütni légkeveréssel, mert hamar összeesik a piskóta. Magas hőfokon kb. 10 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor törni fog és nem fogunk tudni vele dolgozni. Míg hűlnek a lapok, addig elkészítjük a krémet, amihez a pudingot a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A rámát a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudingot hozzáadom, majd végül a darált diót és a rumaromát. A habtejszínt kemény habbá verem és azzal lazítom a krémet. Elkezdjük betölteni a lapokat, ügyelve arra, hogy az oldalára is maradjon krém. Az oldalát megszórjuk darált dióval, ez körülbelül 5 dkg dió. A fehércsokit gőz fölött pici olajjal felolvasztunk, majd a tortára kenjük. Picit hagyom szilárdulni. Az étcsokit szintén felolvasztom. Töltsük egy erősebb zacskóba, ami habzsákként fog funkcionálni ebben az esetben. A zacskónk végére vágjunk pici lyukat. A torta közepétől indulunk. Készítsünk egyre nagyobb köröket, míg nem a torta széléhez érünk. Tortánkat osszuk 8 nagyobb részre egy fogpiszkáló segítségével, úgy, hogy a torta közepétől a csokit kihúzzuk a torta szélére. Ebből 8 nagy cikket készítsünk. Most jön a trükk. A 8 nagy cikket felezzük meg úgy, hogy mostmár a torta szélétől befelé húzzuk a vonalat. Tulajdonképpen el is készültünk a pókháló mintával. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd a tejszínnel, és az egész dióval díszítsük a tortánkat.