Feketeerdő torta

Sokat tesztelgettem, mire rájöttem, hogy mitől is lesz olyan a feketeerdő tortám, mint a cukrászdában. Persze nem lett olyan, hanem remélem azért attól sokkal jobb. Alapvetően egy roppant egyszerű tortáról van szó, mi imádjuk.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag vanília puding
  • 1,5 dl víz
  • pici fahéj
  • fél liter habtejszín
  • pici kakaópor

Elkészítés

Kezdjük a meggyes töltelék elkészítésével. A meggybefőtt levét szűrjük le, és tegyük fel főni. Adjunk hozzá pici fahéjat. A pudingot kavarjuk el 1,5 dl vízben, majd sűrítsük be. Adjuk hozzá a leszűrt meggyet, amiből én 12 db meggyszemet kiveszek a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihűlni. Süssünk 8 tojásos piskótát a tojásból, cukorból, lisztből és a 2 evőkanál kakaóporból. Szintén hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt a piskóta, vágjuk 3 részre. A piskóta teteje lesz a tortánk alja, így a piskóta alja pedig a tortánk teteje, éppen ezért szép egyenes tortát kapunk majd. Verjük fel a habtejszínt keményre. Vegyük a hab negyedét, és rakjunk bele pici kakaóport, majd jól keverjük el. Habzsákba tegyük mindkét habtejszínt. Ha nincs két habzsákunk, zacskó segítségével is meg lehet oldani, csak kicsit nehezebb. Az első lapra halmozzuk a meggyes töltelék felét. Vegyük a sima habot, és nyomjunk egy kört a torta szélére a meggyzselén. Ugyanezt csináljuk meg 2 cm-re beljebb is. Majd a torta közepére nyomjunk a fehér habból. Most a barna habbal töltsük ki a kimaradt köröket. Rakjuk rá a 2. lapot. Mehet rá a meggy, majd ugyanazon az elven, mint az első lapnál rakjuk rá a habot. Végül fedjük be a torta tetejével. A fehér habbal úgy gazdálkodjuk, hogy a torta befedéséhez, díszítéséhez is maradjon. Tetszőlegesen díszítsük a tortát. Én reszelt csokoládét tettem rá, és a kihagyott meggyel díszítettem.