Füstölt sajtos, vajas kifli
A sós sütemények készítése nekem is kihívást jelentenek. Sokan a sajtos pogácsa, sajtos rúd után már nem próbálkoznak más finomság elkészítésével. Nos, őszintén szólva, nekem is megvan mindkét sósból a tuti receptem, így gyakran nyúlok azokhoz. De szívesen próbálok ki új dolgokat. Ebben az esetben is így volt ez. Így utólag, ezt a finomságot inkább reggelire ajánlának egy isteni tejes kávéval, vagy teával. Péksütinek is abszolút mértékben megállja a helyét.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- kb. 8 dkg trappista sajt